Ερμίνα Λαζαρίδου

bty

“Τα παιδιά είναι μεγάλοι δάσκαλοι και κοντά τους η ψυχή σου γιατρεύεται”

Ερμίνα Λαζαρίδου

Υπεύθυνη ΚΔΑΠ Σταυρούπολης

Βιογραφικό

Είμαι η Ερμίνα Λαζαρίδου, διευθύντρια του ΚΔΑΠ Ντόντης στην Σταυρούπολη.

 Από μικρή μού άρεζε να υποδύομαι τη δασκάλα και να δημιουργώ μία σχολική τάξη στο δωμάτιό μου έχοντας για μαθητές τις αγαπημένες μου κούκλες! Θυμάμαι επίσης τον εαυτό μου να αποτυπώνει στο χαρτί, σκέψεις και εικόνες που έπλαθε η παιδική μου φαντασία και να δίνει μορφή, σχήμα και ζωή σε άψυχα αντικείμενα (χαρτόνια, ανακυκλώσιμα υλικά κ.ά.) κόβoντας, κολλώντας, χρωματίζοντας. Ο μαγικός κόσμος της εκπαίδευσης και των εικαστικών τεχνών με γοήτευε από παιδί!

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής (τμήμα: Ιστορίας και Αρχαιολογίας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάστηκα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, δίδαξα εθελοντικά σε γυμνάσιο στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας, έκανα μαθήματα ζωγραφικής και χειροτεχνίας σε δημοτικό σχολείο στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συλλόγου γονέων, εργάστηκα σε παιδότοπους, ανέλαβα την δημιουργική απασχόληση και φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας κ.ά.

Η πολυετής εργασιακή μου εμπειρία μού δίδαξε πως τα παιδιά είναι μεγάλοι δάσκαλοι και κοντά τους η ψυχή σου γιατρεύεται (Ντοστογιέφσκι)! Τα παιδιά σού μαθαίνουν να αγαπάς ανιδιοτελώς να είσαι ειλικρινής να τολμάς να επιμένεις και να προσπαθείς γι’ αυτό που πραγματικά επιθυμείς!

Όλοι εμείς στα ΚΔΑΠ Ντόντης τρέφοντας τεράστια αγάπη για τα παιδιά, έχουμε δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να τα ωθήσει, μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους και να διευρύνουν τους πνευματικούς και κοινωνικούς τους ορίζοντες!

Σας περιμένουμε με χαρά στα ΚΔΑΠ Ντόντης για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα!