Τρίτη18:30-19:30
Πέμπτη17:30-18:30
Δεξιότητα

ανα...Κατασκευάζω

Έ

χετε σκεφτεί ποτέ πως ένα κουτί γάλα που έχουμε πιει και απολαύσει, μπορεί να μετατραπεί σε ένα πανέμορφο κουκλόσπιτο; Μήπως σας έχει περάσει από το μυαλό πως μια χαρτοσακούλα στην οποία είχαμε βάλει τα φρούτα που ψωνίσαμε, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια χαριτωμένη γαντόκουκλα; Κι όμως! Στο μάθημα “Ανα…κατασκευάζω” θα δίνουμε με τα παιδιά νέα μορφή και ρόλο σε υλικά και αντικείμενα που δεν μας είναι πλέον χρήσιμα!

Έχοντας στη διάθεση μας πληθώρα άχρηστων-ανακυκλώσιμων υλικών, όπως: κεσεδάκια από γιαούρτι και βούτυρο, πλαστικά μπουκάλια από αναψυκτικά, νερό και γάλα, χάρτινα πιάτα και κουτάλια, εφημερίδες, περιοδικά, πλαστικά και μεταλλικά καπάκια, ρολά από χαρτί υγείας, χάρτινα και μεταλλικά κουτιά ή κονσέρβες από διάφορα τρόφιμα κ.ά. θα δημιουργούμε νέα αντικείμενα και έργα τέχνης, ανακατασκευάζοντας τα ήδη χρησιμοποιημένα υλικά!

Έτσι, τα πλαστικά μπουκάλια από νερό που έχουμε καταναλώσει, μπορούμε να τα ανακατασκευάσουμε και να φτιάξουμε κορίνες για μπόουλινγκ, χρησιμοποιώντας πινέλα και ακρυλικά χρώματα για να τα βάψουμε ή κολλώντας χρωματιστά χαρτόνια! Επιπλέον, το κεσεδάκι από το γιαούρτι που έχουμε φάει, μπορούμε να το ανακατασκευάσουμε και να το μετατρέψουμε σε μια όμορφη γλαστρούλα στην οποία θα φυτέψουμε τα λουλούδια που μας αρέσουν!

Μέσα λοιπόν από το μάθημα “Ανα…κατασκευάζω”, τα παιδιά θα διευρύνουν την φαντασία και την δημιουργικότητα τους, θα αναπτύξουν και να θα συντονίσουν καλύτερα τις λεπτές κινήσεις των χεριών τους (λεπτή κινητικότητα) και θα μάθουν να μην υπερκαταναλώνουν υλικά αγαθά, αλλά να τα ανακατασκευάζουν με πολλή φαντασία και μεράκι και να τους δίνουν ξανά ζωή!