Δευτέρα20:30-21:30
Δεξιότητα

Επιτραπέζια Παιχνίδια

Π

αίζουμε και επιτραπέζια παιχνίδια.. μα πού αλλού; Στο ΚΔΑΠ Ντόντης φυσικά! Τα επιτραπέζια υπόσχονται στιγμές γέλιου, σκέψης και διασκέδασης με τους φίλους μας. Αναπτύσσουν και εξελίσσουν τη δημιουργικότητα και οξύνουν τον τρόπο σκέψης των παιδιών.

Παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια αναπτύσσονται δεξιότητες όπως η οργάνωση, η διαχείριση καταστάσεων, η μεθοδικότητα, η αντίληψη. Επιπλέον, τα περισσότερα χρειάζονται τουλάχιστον δύο άτομα για να παιχτούν, αναπτύσσοντας έτσι την κοινωνικότητα, την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία με τους συμπαίκτες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία καλλιεργείται και η ευγενής άμιλλα, καθώς σημασία δεν έχει ποιος θα βγει νικητής παίζοντας, αλλά ποιος θα περάσει καλά, ποιός θα ακολουθήσει τους κανόνες, ποιός θα αναλάβει πρωτοβουλίες και ποιός θα αναπτύξει ομαδικό πνεύμα.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να προσπαθούν αλλά και να αποτυγχάνουν. Η αποτυχία τους δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσουν την στρατηγική τους, να τροποποιήσουν τις ενέργειές τους και να προσπαθήσουν ξανά την επόμενη φορά.

Σε σύγκριση με την παθητική εμπειρία, που προσφέρει η τηλεόραση, τα επιτραπέζια παιχνίδια προσφέρουν κοινές εμπειρίες και ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών: ευκαιρίες για συζήτηση, γέλιο, συντροφικότητα και ευχάριστες αναμνήσεις. Ώρα λοιπόν για παιχνίδι!