Τετάρτη17:30 - 18:30
Πέμπτη17:30 - 18:30

Ομαδικά-παιχνίδια

Αν αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος μάθησης για ένα παιδί, η απάντηση είναι σίγουρα το παιχνίδι.

Το παιχνίδι είναι ένα από τα καλύτερα και αμεσότερα μέσα μάθησης. Mε βιωματικό και διαδραστικό τρόπο διδάσκει στα παιδιά τη λειτουργία κοινωνικών ομάδων και κανόνων και σπουδαίες αρετές, όπως ο αλληλοσεβασμός και η αυτοεκτίμηση. Το παιδί χρησιμοποιώντας το σώμα του και υλικά όπως στεφάνια, κώνους, σχοινιά και μπάλες καλλιεργεί ταυτόχρονα τις σωματικές, τις ψυχικές και τις κοινωνικές του δεξιότητες. Τα ομαδικά παιχνίδια ενισχύουν και αναπτύσσουν την κοινωνικότητα, τη συνεργασία, τη φαντασία, το αίσθημα της ομαδικότητας και την αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στα παιδιά. Αποτελούν την ιδανική επιλογή δραστηριοτήτων για παιδιά κάθε ηλικίας. 

Μέσω των ομαδικών παιχνιδιών δημιουργούνται διασκεδαστικές, πρωτότυπες και ευχάριστες περιπέτειες για τους μικρούς μας φίλους ενδυναμώνοντας την αυτοπεποίθηση και την επιμονή των παιδιών. Παιχνίδια, όπως κρυφτό, όπου αναπτύσσεται ο έλεγχος του συναισθήματος ή η τυφλόμυγα, όπου οξύνονται οι ικανότητες της παρατήρησης του παιδιού. Το μικρό μυστικό στα ομαδικά παιχνίδια είναι να αναγνωρίζει το παιδί την ατομικότητά του και την προσωπική του αξία, παράλληλα με το ομαδικό πνεύμα. 

Ελάτε να παίξουμε μαζί σαν «Αγαλματάκια αμίλητα» και να βρούμε τον «Κρυμμένο θησαυρό», να πιάσουμε τα «Μήλα» και να απαντήσουμε στο «Χαλασμένο τηλέφωνο» στο μέρος εκείνο που «Περνά, περνά η μέλισσα» και το «Φιδάκι».