Τετάρτη18:30-19:30
Δεξιότητα

Πειράματα

Ελάτε να γίνουμε μικροί ερευνητές και να μετατρέψουμε την τάξη στο δικό μας, μοναδικό εργαστήριο! Μέσα από διασκεδαστικά πειράματα φυσικής και χημείας ανακαλύπτουμε τον μαγικό κόσμο της επιστήμης, μαθαίνουμε τις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, παρατηρούμε θεαματικά φυσικά φαινόμενα και βιώνουμε αξέχαστες στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!

Σκοπός του μαθήματος είναι τα παιδιά να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την επιστήμη αξιοποιώντας τη φαντασία τους και τις πέντε αισθήσεις τους. Να συνειδητοποιήσουν πως η φυσική δεν αφορά μόνο απρόσιτους ερευνητές σε περίτεχνα εργαστήρια, μα υπάρχει παντού γύρω μας και όλοι μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά της. Βρίσκεται και στα πιο απλά, καθημερινά αντικείμενα, στα παιχνίδια και τα εργαλεία μας, σε πράγματα που υπάρχουν στην κουζίνα ή στο δωμάτιό μας, ακόμα και στο ίδιο μας το σώμα.

Κάθε μάθημα χτίζεται γύρω από την εκάστοτε επιστημονική έννοια, που αναπτύσσεται και γίνεται κατανοητή μέσω ενός ή περισσότερων πειραμάτων ειδικά σχεδιασμένων για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά εντυπώνουν νοητικά αφηρημένες και πολύπλοκες έννοιες όπως η ενέργεια, η ατμοσφαιρική πίεση ή η αδράνεια, χωρίς τη χρήση μαθηματικών ή διδακτικών συγγραμάτων. Γιατί, ποιος είπε πως η φυσική δεν μπορεί να γίνει παιχνιδάκι;